Ikrar

IKRAR PELAJAR

Kami pelajar-pelajar Sekolah Agama Menengah Harapan Ma’ahad Tahfiz Al-Quran Al-Hakim Berjanji dan Berikrar AKAN:

MENTAATI Allah, Rasul dan Din Islam,

MEYAKINI Rukun Iman dan Beramal dengan Rukun Islam,

MEMATUHI Segala peraturan dan disiplin sekolah

MENGHORMATI Segala arahan dan pimpinan guru

BERAZAM Menjadi insan berbudaya ilmu, beriman dan bertaqwa

BERSEDIA Menerima nasihat, teguran, didikan, bimbingan guru dan ibu bapa tercinta

BERUSAHA Memajukan diri untuk sentiasa proaktif dalam kurikulum dan kokurikulum sekolah sepanjang masa

BERJANJI Berpegang teguh dengan Al-Quran dan As Sunnah serta istiqamah dalam mengamalkannya AGAR Mencapai matlamat generasi Al-Quran yang cemerlang dan berwibawa demi Agama, Bangsa dan Negara Malaysia

200995

Your IP:54.198.96.198